gallery/03

DAKISOLATIE

Het isoleren van uw dak of zolder is geen overbodige luxe. Er kan immers veel energie verloren gaan bij een dergelijk oppervlak of dergelijke ruimte. En dat kost u per jaar onnodig veel energie. Het isoleren van het dak is zonder twijfel één van de meest rendabele investeringen. Warmte stijgt en daarmee kan bij een slechte dakisolatie maar liefst 25% van de warmte verloren gaan. Wat nu als u dat kunt voorkomen? Een dergelijke ingreep hoeft niet altijd rigoureus te zijn. In veel gevallen kan een dakisolatie relatief snel worden uitgevoerd. Dit ligt onder andere aan de constructie van de ruimte of het dak en aan de constructie er van. 

 

Dakisolatie kiezen

Bij dakisolatie gaat het er om dat er isolatiemateriaal wordt aangebracht in tussenruimtes waar koudebruggen zitten of waar nog geen correcte afdichting zit. Het begint dus met het kiezen van het juiste isolatiemateriaal. Afhankelijk van de ruimte en constructie kan er worden gekozen uit verschillende materialen als:

  • Glaswol
  • Isolatieplaten
  • Isolatie schuim
  • Spuit isolatie

Welke methode voor u het meest geschikt is, wordt door specialisten bepaald. Zij hebben de expertise in dakisolatie. Laat u goed informeren over de mogelijkheden voor uw situatie.